28 Eylül 2010 Salı

TV KANALLARI DİZİ YARIŞINDA!

6 kanal sezona 50 diziyle girdi.Reyting yarışında açık ara önde olan Kanal D yeni sezona 11 dizi ile girerken, ATV dizi sayısını 12' ye çıkarttı.
Tv' lerde yeni sezon başlayalı yaklaşık 2 hafta oldu.Görünen o ki Başbakan Erdoğan'ın da deyimiyle ekonomik kriz dizi yapımcılarını da teğet geçmiş.
En Çok Dizi ATV' de
Yeni yayın döneminde en çok yatırım ve atak yapan kanal ATV oldu.Kanal yeni yayın dönemine 12 diziyle girdi.
Kanal D' de 11 Dizi
Son yıllarda reytinglerde açık ara önde olan Kanal D yeni yayın dönemine 3'ü yeni olmak üzere 11 dizi ile merhaba dedi.
Fox' ta 8, Star Tv' de 5 Dizi
Dizi tutturma konusunda sorunlar yaşayan Fox Tv bu yayın dönemine 8 dizi ile girdi.Kanalın en önemli yapımlarından biri olan "Arka Sıradakiler" bu sezon da yayın hayatına devam ediyor.Ancak kanal reyting rekorları kıran diziden "Öğretmen Kemal" adlı bir dizi çıkarttı.Kanalın amacı cumartesi günleride aynı reytingi yakalamak.
Dizi tutturma konusunda talihsiz olan bi diğer kanal da Star Tv.Tv' nin ekranında bu dönem sadece 5 dizi yer alacak.Bu diziler; Umut Yolcuları,Dürüye' nin Güğümleri,Papatyam,Küçük Kadınlar, Behzat Ç. 
Show Tv' de 5 artı 2
Show Tv bu yayın dönemine yeni yapımlarla merhaba dedi.Kanalın geçen sezondan kalan sadece 1 dizisi var o da: Türk Malı. Kanalın yeni yayın döneminde ilk ekrana getirdiği dizi Lale Devri oldu. Onun ardından dönem komedisi Deli Saraylı ekrana geldi. Show Tv' nin çok yakında ekrana getireceği diziler ise şöyle: Karadağlar, Önce Vatan, Muhteşem Yüzyıl
Yeni aldığım bir habere göre  Show Tv sürekli tekrarını yayınladığı "Doktorlar" dizisinin yeni bölümlerini çekme kararı almış.
Reyting raporlarına göre Show Tv Lale Devri ' yle beklenen reytingi alamamış ve bu yüzden dizinin yapımcıları, dizinin yönetmenini ve reji ekibini değiştirme kararı almış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder