18 Mayıs 2011 Çarşamba

HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE..

Hayatımızı biz mi şekillendiririz yoksa hayat mı bizi şekillendirir? Hepimiz bu konu üzerinde muhakkak bir kere de olsa kafa yormuşuzdur.Bugünlerde okuduğum bir kitaptan bahsetmek istiyorum sizlere.Biraz geç  fark ettiğim ama okudukça müptelası olduğum bir kitap “Tanrılar Okulu.”
Evrene çok felsefik olarak yaklaşan bu kitap aslında kendi içimizde fırtınalar koparan çoğu Hayatımızı biz mi şekillendiririz yoksa hayat mı bizi şekillendirir? Hepimiz bu konu üzerinde muhakkak düşüncemize de ışık tutuyor.Bir okuldan bahsediyor kitap, bir düş, bir oluş okulu..
“Bir Oluş Okulu kuracaksın, gerçekleştirecek bir düşü olan herkes için bir Üniversite... Burada ‘düşün’ hayattaki en gerçek şey olduğu öğretilecek...İnsanın gerçek dediğinin kendi düşünün yansımasından başka bir şey olmadığı öğretilecek”
Hayatta öyle değil mi aslında? Bu günlerde iyice damarlarıma sinmiş olan Tanrılar Okulu Felsefesini daha da iyi anlıyorum.Kitapta adı geçen Dreamer derki; “Sen ne istersen evren sana onu verir.”Tabi bunun da bir bedeli vardır.Eğer bedeli ödemeye razıysanız dileyin.Bir şekilde muhakkak olacaktır.
Kitabı okumaya başladıktan sonra Kızılderilileri çok daha iyi anlamaya başladım. Anlayışa göre,Kızılderililer bir şey istemeden önce uçurumun kenarına gider ve en kıymet verdikleri şeyi uçurumdan atarlarmış.Çünkü istedikleri şeyin bir bedeli olacağını düşünürlermiş.Bir nevi hayatlarını kontrol etme isteği…
Sizleri çok yönlü düşünmeye, kendinizi sorgulamaya, isteklerinizi gözden geçirmeye yöneltecek olan “Tanrılar Okulu”nu bir an önce okumanız dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder